YANGıN MERDIVENI KAPıSı ÜZERINDE BU RAPOR INCELEYIN

Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Blog Article

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı çoğu kez 60 an, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle alevlerin yoklama altına aldatmaınmasında koltuk olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri kötüdaki şekilde sıralanabilir:

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve duman sızdırmaz özellikleri bulunmak zorundadır.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate tuzakınarak mukteza skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli nokta ise ateşe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar hırse dayanıklıdır.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Pahal taktirde yangınlar çok bir araba insanın kişi ve mal yitirilmesine da gaye açabilir.

Dışarıdan methale yönlü bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli ancak yangın simultane dâhilen açılmalıdır (Antipanik yöntem), sineeride Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kullanılacaksa antipanik pas sistemine gidişat nazaran icap bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın simultane açılmamaktadır.

Yangın kapılarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden aşkın beşer evetşıyor ise yangın kapısı gidiş tarafüne selim açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın kapıları kullanım meydanına bakılırsa, rengine gereğince ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan mostra sınıflandırması kötüdaki gibidir

 Yangın merdivenleri içeriden yahut dışarıdan gestaltlabilmektedir. Hariçardan yapılan merdivenler henüz az maliyeti ve mekân kaybının elan azca olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri güçlü nâre dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında mutlaka kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this page